Roodfruittaart

    287

    Strooi met vers fruit!

    Recept Afdrukken
    Roodfruittaart
    Maaltijd Nagerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Voor de taartbodem
    Voor de vulling
    Extra nodig
    Maaltijd Nagerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Voor de taartbodem
    Voor de vulling
    Extra nodig
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak de taartbodem door de bloem, suiker en het zout te mengen.
    3. Voeg de eidooier, boter en het water toe.
    4. Kneed het deeg tot een compacte bal.
    5. Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal een halfuur rusten.
    6. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het deeg.
    7. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
    8. Bekleed het deeg met bakpapier en vul met de blindbakvulling.
    9. Bak de taartbodem circa 20 minuten.
    10. Verwijder vervolgens de blindbakvulling en het bakpapier en bak de taartbodem nog 10 minuten totdat de bodem goudbruin en gaar is.
    11. Klop in de tussentijd de slagroom samen met de suiker en de citroenrasp stijf.
    12. Vul de afgekoelde taartbodem royaal met de slagroom en verdeel het fruit erover.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »