Roodfruitsmoothie met munt
Bij lekker weer hoort een frisse smoothie. Voor dit gezonde drankje mix je frambozen, aardbeien, aalbessen en een sinaasappel. De takjes munt zorgen voor extra pit. Extra bite nodig? Voeg dan een handje havermout toe.
Porties
2personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 20minuten vriezen
Porties
2personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 20minuten vriezen
Instructies
  1. Was het fruit. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.
  2. Rits de besjes van de takjes aalbes.
  3. Verdeel het fruit op een bord en zet het twintig minuten in de vriezer.
  4. Haal de blaadjes munt van de takjes en pers de sinaasappel uit.
  5. Maal het halfbevroren fruit met munt en sinaasappelsap in de blender of met de staafmixer fijn tot een lekkere, lobbige smoothie.
Notities

Tip: Als je deze smoothie niet voor sapvasten gebruikt, maar je dag er gezond mee wil beginnen, maak hem dan wat krachtiger door een eetlepel havermout en lijnzaad mee te malen. Voeg daarnaast 150 milliliter yoghurt toe voor een lekker romig resultaat.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »