Home Recepten Gerechten met fruit Roodfruitsmoothie met munt

Roodfruitsmoothie met munt

0
Roodfruitsmoothie met munt
Recept Afdrukken
Roodfruitsmoothie met munt
Bij lekker weer hoort een frisse smoothie. Voor dit gezonde drankje mix je frambozen, aardbeien, aalbessen en een sinaasappel. De takjes munt zorgen voor extra pit. Extra bite nodig? Voeg dan een handje havermout toe.
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten vriezen
Porties
personen
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten vriezen
Porties
personen
Instructies
  1. Was het fruit. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.
  2. Rits de besjes van de takjes aalbes.
  3. Verdeel het fruit op een bord en zet het twintig minuten in de vriezer.
  4. Haal de blaadjes munt van de takjes en pers de sinaasappel uit.
  5. Maal het halfbevroren fruit met munt en sinaasappelsap in de blender of met de staafmixer fijn tot een lekkere, lobbige smoothie.
Notities

Tip: Als je deze smoothie niet voor sapvasten gebruikt, maar je dag er gezond mee wil beginnen, maak hem dan wat krachtiger door een eetlepel havermout en lijnzaad mee te malen. Voeg daarnaast 150 milliliter yoghurt toe voor een lekker romig resultaat.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Salade van gerst met zeekraal en scheermessen
Volgend artikel Tomatenstoof met eieren en brood
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>