Rode linzen-rijstsoep met zuurdesembrood

    2401

    Zuurdesem is al 4000 oud. Een uitvinding van de Egyptenaren!

    Recept Afdrukken
    Rode linzen-rijstsoep met zuurdesembrood
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Snipper de ui en knoflook en snijd het vruchtvlees van de peper in dunne reepjes.
    2. Bak de ui, knoflook en peper zo’n tien minuten op zacht vuur in de boter.
    3. Bak de kurkuma, komijn en harissa een minuut mee. Voeg de hete bouillon toe.
    4. De rijst mag erbij en laat daarna de soep 15 tot 25 minuten pruttelen tot de rijst net gaar is.
    5. Spoel de linzen af en verwarm ze met wat bouillon al roerend tot ze zacht zijn.
    6. Schep ze bij de rijstsoep en breng hem indien nog nodig op smaak met zout en peper.
    7. Garneer met verse koriander en serveer met het zuurdesembrood. Lekker!
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »