Rode kool & komkommer in het zuur
Porties
20porties
Porties
20porties
Ingrediënten
Tafelzuur rode kool:
Tafelzuur komkommer:
Instructies
  1. Voor de rode kool in het zuur: snijd de rode kool in reepjes, doe ze in een vergiet en bestrooi met zout
  2. Laat een nacht staan in de koelkast
  3. Spoel de rode kool af en dep droog
  4. Meng de overige ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook
  5. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen
  6. Doe de gesneden kool in een gesteriliseerde weckpot en schenk het afgekoelde azijnmengsel erbij
  7. Sluit de weckpot goed af en zet hem minimaal vier dagen weg in de koelkast
  8. Voor de komkommer in het zuur: meng het water, azijn, laurierblad, venkelzaad en peperkorrels in een steelpan en breng aan de kook
  9. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen
  10. Snijd de komkommer in plakken van een centimeter dik
  11. Doe ze in een gesteriliseerde weckpot en schenk er het afgekoelde azijnmengsel bij
  12. Sluit de weckpot goed af en zet minimaal één uur weg in de koelkast
  13. Bijvoorbeeld lekker bij gestoomde zalm.
Notities

Tip: Tafelzuur is eigenlijk geen gerecht, maar een smaakmaker, en een beetje zuur helpt de maag bij de vertering. Het moet echter de kers op de taart blijven, want te veel tafelzuur kan juist de maag overprikkelen en maagzuur veroorzaken. Bovendien zit er traditiegetrouw best veel zout en suiker in tafelzuur. Door het zelf te maken, kun je zo veel of zo weinig zout en suiker toevoegen als je wilt.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »