Risotto met paddenstoelen

    632

    Op en top herfst

    Recept Afdrukken
    Risotto met paddenstoelen
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Maak alvast de bouillon door 750 ml water zachtjes aan de kook te brengen met een bouillonblokje.
    2. Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze even kort met twee eetlepels olijfolie en een fijngesneden teentje knoflook op hoog vuur.
    3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
    4. Bak het fijngesneden sjalotje even aan en voeg de rijst toe.
    5. Schep deze op laag vuur ongeveer 1 min. om tot de korrels glazig zijn.
    6. Blus af met een scheut witte wijn en laat de alcohol even verdampen.
    7. Voeg al roerend in kleine gedeelten bouillon toe.
    8. Voeg het volgende scheutje pas toe nadat het vorige is opgenomen.
    9. Zorg dat de rijst nooit droog komt te staan.
    10. Herhaal dit tot de korrel al het vocht heeft opgenomen, maar nog net een bite heeft. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bewaar de andere helft om over je risotto te strooien.
    11. Zet het vuur uit en voeg naar wens nog een klontje roomboter en wat geraspte kaas toe.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »