Home Recepten Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

0
Risotto met paddenstoelen

Op en top herfst

Recept Afdrukken
Risotto met paddenstoelen
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak alvast de bouillon door 750 ml water zachtjes aan de kook te brengen met een bouillonblokje.
  2. Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze even kort met twee eetlepels olijfolie en een fijngesneden teentje knoflook op hoog vuur.
  3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  4. Bak het fijngesneden sjalotje even aan en voeg de rijst toe.
  5. Schep deze op laag vuur ongeveer 1 min. om tot de korrels glazig zijn.
  6. Blus af met een scheut witte wijn en laat de alcohol even verdampen.
  7. Voeg al roerend in kleine gedeelten bouillon toe.
  8. Voeg het volgende scheutje pas toe nadat het vorige is opgenomen.
  9. Zorg dat de rijst nooit droog komt te staan.
  10. Herhaal dit tot de korrel al het vocht heeft opgenomen, maar nog net een bite heeft. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bewaar de andere helft om over je risotto te strooien.
  11. Zet het vuur uit en voeg naar wens nog een klontje roomboter en wat geraspte kaas toe.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen
Volgend artikel Pompoenpuree met rozemarijn
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>