Home Recepten Ratatouille met polenta en geitenkaas

Ratatouille met polenta en geitenkaas

0
Ratatouille met polenta en geitenkaas
Recept Afdrukken
Ratatouille met polenta en geitenkaas
Instructies
  1. Was de groenten.
  2. Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Haal het binnenste zaadgedeelte weg en snij de delen in stukken van drie centimeter.
  3. Laat ze licht bestrooid met zout zo’n vijftien minuten in een vergiet staan. Knijp daarna het vocht eruit.
  4. Snijd de courgette in de lengte in vieren en hak de parten in stukken.
  5. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken van drie centimeter.
  6. Halveer de tomaten.
  7. Pel en snijd de ui en knoflook in stukjes.
  8. Hak de kruiden grof.
  9. Bak de uien en knoflook in wat olie lichtbruin. Voeg de kruiden, paprika, courgette en aubergine toe.
  10. Bak en roer op hoog vuur en bestrooi met zout en peper. Verdeel de halve tomaten tussen de groenten en laat zachtjes koken.
  11. Laat de ratatouille (zonder deksel) net zolang zachtjes koken tot het vocht grotendeels verdampt is en de groenten helemaal gaar zijn.
  12. Schep de groenten af en toe voorzichtig om.
  13. Maak anderhalve liter bouillon met een groentebouillonblokje.
  14. Voeg het polentameel toe, breng weer aan de kook en blijf ongeveer veertig minuten roeren met een houten pollepel tot een smeuïge pap ontstaat.
  15. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  16. Serveer de polenta in de pan (zodat hij langer warm en zacht blijft) met de ratatouille en plakjes geitenkaas.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Bosbessen, gember en kokossmoothie
Volgend artikel Gemarineerde Oesters
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>