Rabarbercrumble

0
Rabarbercrumble

De aardbeientijd is (bijna) aangebroken. Veel mensen krijgen uitslag als ze teveel aardbeien eten, omdat deze vruchten histamine vrijmaken in het lichaam. Kies dan liever deze rabarbercrumble

Recept Afdrukken
Rabarbercrumble
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Laat de rozijnen vijf minuten wellen in een kommetje lauwwarm water.
  3. Was de rabarber en snijd de harde uiteinden en eventuele bladeren eraf.
  4. De stelen van de rabarber en de appel gaan in stukjes van zo’n twee centimeter.
  5. Doe ze in een ovenschaal en meng er een eetlepel honing door.
  6. Verwarm de kokosolie in een pannetje op laag vuur, voeg twee eetlepels honing toe en roer dit tot een egale massa.
  7. Giet het meel en de havermout in een kom en voeg de kokosolie/honing toe.
  8. Kneed dit tot een crumble.
  9. Verdeel de crumble over de rabarber en appel en zorg dat alles goed is bedekt.
  10. Bak hem in ongeveer dertig minuten goudbruin en krokant in de oven.
Notities

Tip: Ook rabarber bevat een matige hoeveelheid histamine. Volg je een strikt histamine-armdieet, dan kun je deze crumble beter niet eten.

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Tackel de 4 grootste suikerbronnen uit je eetpatroon
Volgend artikel Late-lentegroente met bulgur
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>