Home Recepten Boter, olie en vet Pompoentaart met kokosroom en gegrilde peer

Pompoentaart met kokosroom en gegrilde peer

0
Pompoentaart met kokosroom en gegrilde peer

Rode en oranje gekleurde groente en fruit verwarmen

Recept Afdrukken
Pompoentaart met kokosroom en gegrilde peer
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Begin ermee de kokosmelk de dag van tevoren in het koudste gedeelte van de koelkast te leggen.
  2. Dan op de dag zelf: verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvormpjes in met olie.
  3. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje, voeg de honing en specerijen toe en roer door.
  4. Meng het amandelmeel met het kikkererwtenmeel, de kokos en het bakpoeder.
  5. Rasp de pompoen fijn en maal het vervolgens met de banaan in een blender fijn.
  6. Roer het pompoenmengsel door het meelmengsel.
  7. Klop de eiwitten tot zachte pieken en schep dit door het beslag, voeg dan het botermengsel toe en roer tot een glad beslag.
  8. Schep het beslag in de vormen en bak in zo’n 25 minuten de cakejes goudkleurig. Laat ze afkoelen.
  9. Rooster intussen de pecannoten en hak ze grof.
  10. Open het blikje kokosmelk en schep het dikke gedeelte eraf (het water en de room scheiden als het koud genoeg is). Klop dit op met een mixer.
  11. Verdeel over de cakejes en bestrooi met de gehakte pecannoten.
  12. Schil de peren, verdeel ze in kwarten en leg ze op aluminiumfolie.
  13. Rooster ze een minuutje op de BBQ tot ze mooi goudbruin zijn. Lekker bij de taartjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Aardpeersoep met gepofte knoflook en selderij-olie
Volgend artikel Ontdek Lekker Gezond voor maar € 15,-
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>