
Klaar in een handomdraai
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen
- 2 el crème fraiche
- 1 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- zout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Was de pompoen en snijd de topjes eraf.
- Snijd hem vervolgens doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd hem met schil en al in blokjes.
- Zet een pan op het vuur met een bodempje water en voeg de pompoenblokjes en een snuf zout toe.
- Plaats de deksel op de pan en kook de pompoen in ca. 20 min. gaar.
- Giet het vocht af en stamp de pompoen met een stamper fijn.
- Schep de crème fraîche samen met de olijfolie door de pompoenpuree. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
- Breng de puree op smaak met de rozemarijn, zout en peper.
- Tip van ZTRDG: pompoen hoef je niet te schillen. Alleen de pitjes verwijderen is voldoende.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.