
Kook Tijd | 1,5 uur |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 150 milliliter melk
- 250 gram bloem
- 1 venkel
- bladeren van de paardenbloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram erwten
- 100 milliliter water
- 1 bakje ricotta (250 gram)
- zout & peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de boter samen met de melk in een pannetje totdat de boter gesmolten is. Neem het pannetje van het vuur en laat het even afkoelen.
- Zeef ondertussen de bloem in een kom en voeg in kleine stappen het boter-melkmengsel toe.
- Kneed ondertussen goed. Stop met kneden als er een deegbal is ontstaan.
- Dek deze af en laat hem op kamertemperatuur een halfuurtje rusten.
- Snijd ondertussen de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd de overige venkel in reepjes.
- Verwijder de stengel van de paardenbloemblaadjes en was ze grondig.
- Bestrooi de werkbank met bloem en verdeel het deeg in vier balletjes.
- Rol deze vervolgens met een deegroller uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
- Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak het platbrood ongeveer een minuut, het deeg moet gaan bubbelen.
- Draai het dan om en bak nogmaals een minuut.
- Herhaal deze stappen met de overige deegballetjes.
- Zet de pan terug op het vuur. Doe de venkelreepjes en de erwtjes in de pan en giet er nog honderd milliliter water bij.
- Door het water zullen de groenten langzaam gaar stoven.
- Wanneer de venkel nog niet gaar is en het water verdampt is, voeg dan wat extra water toe.
- Besmeer het platbrood met een laagje ricotta, leg daar een laagje venkel en erwtjes bovenop.
- Maal wat peper erover naar smaak en garneer met paardenbloemblaadjes.