Home Recepten Brood en granen Platbrood met ricotta en paardenbloemblaadjes

Platbrood met ricotta en paardenbloemblaadjes

0
Platbrood met ricotta en paardenbloemblaadjes
Recept Afdrukken
Platbrood met ricotta en paardenbloemblaadjes
Het lekkerste eten pluk je gewoon zelf! Zoals de paardenbloemblaadjes voor bij deze gezonde snack. Alles kun je zelf maken (of plukken), zelfs het platte brood.
Maaltijd Bijgerecht, Lunch
Kook Tijd 1,5 uur
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht, Lunch
Kook Tijd 1,5 uur
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de boter samen met de melk in een pannetje totdat de boter gesmolten is. Neem het pannetje van het vuur en laat het even afkoelen.
  2. Zeef ondertussen de bloem in een kom en voeg in kleine stappen het boter-melkmengsel toe.
  3. Kneed ondertussen goed. Stop met kneden als er een deegbal is ontstaan.
  4. Dek deze af en laat hem op kamertemperatuur een halfuurtje rusten.
  5. Snijd ondertussen de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd de overige venkel in reepjes.
  6. Verwijder de stengel van de paardenbloemblaadjes en was ze grondig.
  7. Bestrooi de werkbank met bloem en verdeel het deeg in vier balletjes.
  8. Rol deze vervolgens met een deegroller uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  9. Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak het platbrood ongeveer een minuut, het deeg moet gaan bubbelen.
  10. Draai het dan om en bak nogmaals een minuut.
  11. Herhaal deze stappen met de overige deegballetjes.
  12. Zet de pan terug op het vuur. Doe de venkelreepjes en de erwtjes in de pan en giet er nog honderd milliliter water bij.
  13. Door het water zullen de groenten langzaam gaar stoven.
  14. Wanneer de venkel nog niet gaar is en het water verdampt is, voeg dan wat extra water toe.
  15. Besmeer het platbrood met een laagje ricotta, leg daar een laagje venkel en erwtjes bovenop.
  16. Maal wat peper erover naar smaak en garneer met paardenbloemblaadjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Groentenomelet met waterkers
Volgend artikel Salade van gerst met zeekraal en scheermessen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>