Home Recepten Bonen en peulvruchten Pita met avocado, knapperige kikkererwten en radijs

Pita met avocado, knapperige kikkererwten en radijs

0
Pita met avocado, knapperige kikkererwten en radijs

Zonder loof zijn radijsjes ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Met loof hooguit vier dagen

Recept Afdrukken
Pita met avocado, knapperige kikkererwten en radijs
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze goed af.
  2. Meng de kikkererwten samen met het paprikapoeder, olijfolie, peper en zout en bak ze vijftien minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  3. Snijd de pita doormidden en leg die ongeveer vijf minuten bij de kikkererwten in de oven (dezelfde temperatuur).
  4. Pers de limoenen uit.
  5. Meng ondertussen de avocado samen met het limoensap, peper en zout en prak hem niet al te fijn met een vork.
  6. Houd het een beetje grof.
  7. Snijd de rodekool in fijne reepjes en de radijsjes in plakken.
  8. Verdeel de avocado over de pitabroodjes.
  9. Brokkel de geitenkaas erover en verdeel de fijne rodekool, krokante kikkererwten en radijs over de broodjes
  10. Besprenkel met limoensap en olijfolie en breng op smaak met peper.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel In boter gebakken radijs met dragon en citroen
Volgend artikel Win een Mesmerine ontbijtset van Kenwood
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>