
In landen zoals Italië zijn vaak talrijke paddenstoelen vers te koop in de supermarkt
Kook Tijd | 55 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 liter water
- 200 gram parelgerst
- 100 gram rauwe ham
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- paddenstoelenmix
- verse tijm
- zachte geitenkaas
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm een liter water met kippenbouillon en parelgerst.
- Laat de gerst met de deksel op de pan in veertig minuten gaarkoken.
- Schep af en toe even om.
- Giet het overtollige water af en zet even weg met de deksel op de pan.
- Bak de ham knapperig in een hete en droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de sjalot en de knoflook en trek wat tijm van de blaadjes.
- Snijd de grote paddenstoelen wat kleiner.
- Gebruik dezelfde pan als waar je de ham in hebt gebakken voor de paddenstoelen.
- Bak deze kort mee met de sjalot, knoflook en tijmblaadjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het geitenkaasje over de breedte doormidden.
- Leg de parelgerst op het bord en strooi er het padenstoelenmengsel over.
- Leg het geitenkaasje op de paddenstoelen en de knapperige ham er bovenop.
- Bestrooi eventueel nog met extra tijmblaadjes.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.