Home Recepten Panna cotta met stoofpeertjes en noten

Panna cotta met stoofpeertjes en noten

0
Panna cotta met stoofpeertjes en noten

Tip: maak dit toetje een dag van tevoren klaar. Dat scheelt je op het moment suprême veel tijd (en stress)

Recept Afdrukken
Gravad lax met bietensalade
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 2 uur
Passieve Tijd 2 40
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de panna cotta:
Voor de stoofpeertjes:
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 2 uur
Passieve Tijd 2 40
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de panna cotta:
Voor de stoofpeertjes:
Instructies
  1. Laat de gelatine in koud water wellen.
  2. Breng de room met de honing langzaam aan de kook.
  3. Rasp de gember.
  4. Halveer het vanillestokje in de lengte en laat het samen met de geraspte gember meetrekken in de room.
  5. Laat op laag vuur onder regelmatig roeren in een kwartier indikken tot 400 milliliter.
  6. Zeef het mengsel.
  7. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe.
  8. Verwarm de melk tot die bijna kookt.
  9. Knijp de gelatine uit en los dit op in de melk.
  10. Doe nu de room in een kom en roer de melk er goed doorheen.
  11. Zet de kom in een bak met ijsblokjes en roer regelmatig tot het mengsel is afgekoeld en wat dikker wordt. Vul de vormpjes met de room en laat ze opstijven in de koelkast.
  12. Breng de rode wijn met het vruchtensap aan de kook.
  13. Voeg de citroenrasp en specerijen toe.
  14. Schil intussen de stoofperen, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.
  15. Leg de peren in het vocht, zet het vuur lager, dek de pan af en laat ze twee uur zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
  16. Test af en toe of de peren al goed zijn.
  17. Haal ze uit het vocht.
  18. Zeef het vocht en kook dat in tot een volle siroop.
  19. Hak de hazelnoten grof en bak ze kort in een droge pan.
  20. Stort de panne cotta’s (puddinkjes) op een bord of schaaltje.
  21. Verdeel de afgekoelde peren erover.
  22. Schep er wat siroop over en bestrooi met hazelnoten.
Notities

Kies je voor een vegetarisch kerstmenu en wil je daarom geen gelatine, gemaakt van beenderen, gebruiken? Kies dan voor het plantaardige alternatief: agaragar. Verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Gravad lax met bietensalade
Volgend artikel Alcoholvrije mocktail met peer en lavendel
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>