Panna cotta met een saus van bietjes en chocolade
Porties Prep Tijd
6personen 60minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40minuten 1:40uur
Porties Prep Tijd
6personen 60minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40minuten 1:40uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Wel de gelatine in koud water.
  2. Breng de room met suiker langzaam aan de kook en laat het op laag vuur onder regelmatig roeren in circa een kwartier indikken.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte en laat deze meetrekken.
  4. Neem het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en voeg toe.
  5. Verwarm de melk tegen de kook aan, knijp de gelatine uit en los het op in de melk.
  6. Voeg melk en room samen in een kom, zet dit in een bak met ijsblokjes en roer regelmatig tot het is afgekoeld. Vul de vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast.
  7. Kook de bieten net onder water in een afgesloten pan gaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  8. Neem de bieten eruit.
  9. Snijd de gember in plakjes.
  10. Laat 250 milliliter bietensap voor een derde deel inkoken met suiker en gember.
  11. Neem de gember eruit en los 50 gram chocolade op in het sap. Keer de puddinkjes om en giet de bietensiroop eromheen.
  12. Rasp er chocolade overheen.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »