Home Recepten Panna cotta met een saus van bietjes en chocolade

Panna cotta met een saus van bietjes en chocolade

0
Panna cotta met een saus van bietjes en chocolade

Een hartverwarmende combinatie van room en chocolade

Recept Afdrukken
Panna cotta met een saus van bietjes en chocolade
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 60 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 1:40 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 60 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 1:40 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Wel de gelatine in koud water.
  2. Breng de room met suiker langzaam aan de kook en laat het op laag vuur onder regelmatig roeren in circa een kwartier indikken.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte en laat deze meetrekken.
  4. Neem het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en voeg toe.
  5. Verwarm de melk tegen de kook aan, knijp de gelatine uit en los het op in de melk.
  6. Voeg melk en room samen in een kom, zet dit in een bak met ijsblokjes en roer regelmatig tot het is afgekoeld. Vul de vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast.
  7. Kook de bieten net onder water in een afgesloten pan gaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  8. Neem de bieten eruit.
  9. Snijd de gember in plakjes.
  10. Laat 250 milliliter bietensap voor een derde deel inkoken met suiker en gember.
  11. Neem de gember eruit en los 50 gram chocolade op in het sap. Keer de puddinkjes om en giet de bietensiroop eromheen.
  12. Rasp er chocolade overheen.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Bladerdeeg tomaat paprika taartje
Volgend artikel Een ei, zitten daar ook vitaminen in? Ja!
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>