
Door te koken met veel en ook verschillende kruiden krijg je belangrijke mineralen binnen die je hersenen helpen relaxen
Passieve Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 gr rode linzen
- 1 l water
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen kurkuma
- ½ tl chilipoeder
- 300 gr verse spinazie
- 30 gr ghee
- 1 st ui fijgehakt
- 1 tl komijn gemalen
- 1 tl mosterdzaad grof gestampt
- 1 tl garam masala
- 125 ml kokosmelk
Ingrediënten
|
Instructies
- Was de linzen en laat ze twintig minuten weken.
- Kook ze samen met het zout, de kurkuma en het chilipoeder in een grote pan met water.
- Laat ze een kwartiertje sudderen op laag vuur.
- Voeg meer water toe indien nodig.
- Smelt de ghee in een pannetje en bak de ui, komijn en het mosterdzaad totdat de ui glazig is geworden.
- Roer regelmatig.
- Voeg dit mengsel toe aan de linzen.
- Roer ten slotte de garam masala, kokosmelk en verse spinazie erdoor en verwarm het nog even kort tot de spinazie begint te slinken.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.