Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten
Porties
1pot (300 gram)
Passieve Tijd
15minuten
Porties
1pot (300 gram)
Passieve Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de hazelnoten fijn en bak ze knapperig in een hete pan op hoog vuur.
  2. Pas op dat ze niet verbranden!
  3. Haal ze uit de pan zodra ze verkleuren en zet ze even opzij.
  4. Pel de knoflook en hak hem flinterdun.
  5. Snij de paddenstoelen indien nodig in stukken.
  6. Rits de blaadjes tijm van de takjes en hak ze fijn.
  7. Doe nu een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook samen met de paddenstoelen en tijm kort op hoog vuur.
  8. Pureer nu het paddenstoelenmengsel met een staafmixer en meng de hazelnootjes erdoor.
  9. Een lekkere spread voor op brood of om een toastje feestelijk mee te versieren.
Notities

In de koelkast kun je de tapenade 2 dagen goed bewaren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »