Home Recepten Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten

Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten

0
Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten

Paddenstoelen leveren je veel gezonds op: van B-vitamines tot kalium en koper.

Recept Afdrukken
Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten
Maaltijd Broodbeleg
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
pot (300 gram)
Ingrediënten
Maaltijd Broodbeleg
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
pot (300 gram)
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de hazelnoten fijn en bak ze knapperig in een hete pan op hoog vuur.
  2. Pas op dat ze niet verbranden!
  3. Haal ze uit de pan zodra ze verkleuren en zet ze even opzij.
  4. Pel de knoflook en hak hem flinterdun.
  5. Snij de paddenstoelen indien nodig in stukken.
  6. Rits de blaadjes tijm van de takjes en hak ze fijn.
  7. Doe nu een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook samen met de paddenstoelen en tijm kort op hoog vuur.
  8. Pureer nu het paddenstoelenmengsel met een staafmixer en meng de hazelnootjes erdoor.
  9. Een lekkere spread voor op brood of om een toastje feestelijk mee te versieren.
Notities

In de koelkast kun je de tapenade 2 dagen goed bewaren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Bosvruchtenjam met honing
Volgend artikel Wildpluksalade met bramendressing
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>