Paddenstoelensoep
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Snipper de sjalotjes en knoflook en snijd de verse paddenstoelen en het gedroogde eekhoorntjesbrood in gelijke stukjes.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur. Voeg tijm en zout en peper naar smaak toe.
  3. Voeg de verse paddenstoelen en het gedroogde eekhoorntjesbrood toe en bak ze op middelhoog vuur gaar in 5 min.
  4. Voeg het water en de room toe en kook de soep op laag vuur in tot de gewenste dikte.
  5. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Voeg wat citroensap en eventueel extra peper en zout toe.
Notities

In Wildoogst laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien, hoe je ze kunt herkennen en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten je ermee kunt maken. Daarnaast lees je ook hoe je bijvoorbeeld inkt uit een inktzwam kunt halen, met een tonderzwam een vuurtje kunt aanmaken of een kastanjeblad als verpakking kunt gebruiken.

Wildoogst
Elsje Bruijnesteijn, ISBN 978 90 898 98 548, € 23,99