
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 450 gram paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, russula’s, oesterzwam, etc.)
- 15 gram eekhoorntjesbrood gedroogd
- 25 gram roomboter ongezouten
- 1 takje tijm
- 1 liter water
- 150 milliliter room
- citroensap
- zout en peper
- zout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Snipper de sjalotjes en knoflook en snijd de verse paddenstoelen en het gedroogde eekhoorntjesbrood in gelijke stukjes.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur. Voeg tijm en zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de verse paddenstoelen en het gedroogde eekhoorntjesbrood toe en bak ze op middelhoog vuur gaar in 5 min.
- Voeg het water en de room toe en kook de soep op laag vuur in tot de gewenste dikte.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg wat citroensap en eventueel extra peper en zout toe.
Notities
In Wildoogst laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien, hoe je ze kunt herkennen en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten je ermee kunt maken. Daarnaast lees je ook hoe je bijvoorbeeld inkt uit een inktzwam kunt halen, met een tonderzwam een vuurtje kunt aanmaken of een kastanjeblad als verpakking kunt gebruiken.