Ovengebakken perziken met kwark

    1908
    Recept Afdrukken
    Ovengebakken perziken met kwark
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
    2. Halveer de perziken en verwijder de pit. Zet de perziken in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
    3. Hak de pistachepitten grof en verdeel ze in de pitholtes van de perziken.
    4. Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur.
    5. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het vanillezaad eruit en voeg dit toe aan de honing.
    6. Rasp de schil van de limoen fijn. Halveer de limoen en besprenkel de perziken met limoensap.
    7. Schep over elke perzik een lepel vanillehoning en bak de perziken zo’n tien minuten in de oven tot ze zacht en warm zijn.
    8. Roer de kwark los en schep een flinke lepel in elk glas.
    9. Leg er een warme gebakken perzik op en bestrooi het met geraspte limoenschil, muntblaadjes en roze peper.
    10. Verdeel er als laatste de frambozen en de overige vanillehoning over.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »