
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 mooie, verse rijpe perziken
- ½ vanillestokje
- 2 eetlepels zuivere honing
- 2 eetlepels pistachenoten
- 1 limoen
- 4 flinke eetlepels magere kwark
- 2 takjes munt
- 1 bakje frambozen
- 1 theelepel roze peperbesjes
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Halveer de perziken en verwijder de pit. Zet de perziken in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Hak de pistachepitten grof en verdeel ze in de pitholtes van de perziken.
- Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur.
- Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het vanillezaad eruit en voeg dit toe aan de honing.
- Rasp de schil van de limoen fijn. Halveer de limoen en besprenkel de perziken met limoensap.
- Schep over elke perzik een lepel vanillehoning en bak de perziken zo’n tien minuten in de oven tot ze zacht en warm zijn.
- Roer de kwark los en schep een flinke lepel in elk glas.
- Leg er een warme gebakken perzik op en bestrooi het met geraspte limoenschil, muntblaadjes en roze peper.
- Verdeel er als laatste de frambozen en de overige vanillehoning over.