Oranje taco’s

    486

    Must in de zomer: eten met je handen

    Recept Afdrukken
    Oranje taco's
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Porties
    Ingrediënten
    Voor de salsa verde
    Voor de taco’s en de vulling
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Porties
    Ingrediënten
    Voor de salsa verde
    Voor de taco’s en de vulling
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snijd de pompoen (wortel of zoete aardappel) in blokjes van 2 centimeter en doe in een bakblik.
    3. Besprenkel deze met olijfolie en zet 30 min in de oven.
    4. Doe de fijngesneden koriander, peterselie en munt in een hoge beker.
    5. Snijd de rode ui en knoflook fijn en doe dit bij de kruiden.
    6. Voeg het limoensap en de olijfolie toe, roer dit goed door en breng het op smaak met zout en peper.
    7. Halveer de avocado, verwijder de pit, leg hem met de bolle kant naar boven en snijd plakjes over de lengte.
    8. Snijd de honingtomaatjes in vieren.
    9. Verhit een koekenpan en bak hierin de maïstortilla’s kort aan beide zijden tot ze lichtbruin kleuren.
    10. Vul ze met de pompoen, tomaatjes, maïs, avocado en salsa verde.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »