Olé! 4 Pittige gehaktballetjes – Spaanse stijl

    76

    Gerookte paprikapoeder geeft zó ontzettend smaak aan elk gerecht

    Recept Afdrukken
    Olé! 4 Pittige gehaktballetjes - Spaanse stijl
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Snijd de knoflook en ui fijn.
    2. Haal de zaadjes uit de rode peper, snipper hem fijn.
    3. Fruit de ui, de helft van de knoflook en de rode peper in wat olie.
    4. Roer de paprikapoeder door het mengsel en bak een paar seconden mee.
    5. Voeg de gepelde tomaten toe.
    6. Prak de tomaten fijn en laat het geheel dertig minuten zachtjes koken tot saus.
    7. Hak de takjes peterselie fijn.
    8. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en peterselie.
    9. Breng op smaak met zout en peper.
    10. Draai het gehakt tot balletjes en bak ze bruin in wat olie met boter.
    11. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze zachtjes in een kwartiertje gaar sudderen.
    12. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    13. Roerbak de spinazie met de overige knoflook tot het geslonken is en breng op smaak met zout en peper.
    14. Serveer de rijst met de spinazie en balletjes in tomatensaus.
    15. Lekker met een frisse groene salade erbij.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »