
Gerookte paprikapoeder geeft zó ontzettend smaak aan elk gerecht
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 ui
- 1 ei
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 400 gram gepelde tomaten
- 6 takjes platte peterselie
- 250 gram gehakt half om half
- 300 gram rijst zilvervlies
- 600 gram spinazie
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- olijfolie en boter om te bakken
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten
|
Instructies
- Snijd de knoflook en ui fijn.
- Haal de zaadjes uit de rode peper, snipper hem fijn.
- Fruit de ui, de helft van de knoflook en de rode peper in wat olie.
- Roer de paprikapoeder door het mengsel en bak een paar seconden mee.
- Voeg de gepelde tomaten toe.
- Prak de tomaten fijn en laat het geheel dertig minuten zachtjes koken tot saus.
- Hak de takjes peterselie fijn.
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel en peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Draai het gehakt tot balletjes en bak ze bruin in wat olie met boter.
- Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze zachtjes in een kwartiertje gaar sudderen.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roerbak de spinazie met de overige knoflook tot het geslonken is en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de rijst met de spinazie en balletjes in tomatensaus.
- Lekker met een frisse groene salade erbij.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!