Notenreep met gepofte quinoa en chocolade

    2669

    Als je deze notenreep calorierijker wilt maken, kun je er macadamianoten over strooien. De vetste van allemaal! (100 gram macadamianoten leveren 718 kcal).

    Recept Afdrukken
    Notenreep met gepofte quinoa en chocolade
    Extra benodigdheden: keukenmachine
    Maaltijd Tussendoortjes
    Passieve Tijd 50 minuten
    Porties
    stuks
    Ingrediënten
    Maaltijd Tussendoortjes
    Passieve Tijd 50 minuten
    Porties
    stuks
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Rooster de amandelen in een droge pan in tien minuten geurig en lichtbruin.
    2. Doe ze in een keukenmachine en laat deze zo lang draaien totdat er een dikke pasta ontstaat.
    3. Voeg twee eetlepels kokosolie toe om de amandelpasta mooi smeuïg te maken.
    4. Hak de noten grof en de dadels fijn.
    5. Meng ze samen met 30 gram gepofte quinoa, kokos en zout door de amandelpasta en kneed dit goed door.
    6. Bekleed een plaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel over in een dikke laag van een centimeter.
    7. Laat het opstijven in de koelkast.
    8. Smelt nu de chocolade au bain-marie en hak de gojibessen fijn.
    9. Haal de plak uit de koelkast en schep de chocolade eroverheen.
    10. Bestrooi vervolgens met de rest van de gepofte quinoa en gehakte gojibessen.
    11. Zet het weer terug in de koelkast en laat de chocolade hard worden.
    12. Snijd de plak in repen of in blokjes. Bewaar ze in de koelkast.
    Notities

    Tip: Je kunt deze repen langere tijd in de diepvries bewaren.

    Hoe pof je zelf quinoa?

    Je kunt gepofte quinoa kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Leg een schone theedoek in je vergiet. Neem een handje quinoa, spoel het af onder de koude kraan. Laat het goed uitlekken. Neem een pan met een dikke bodem. Laat deze goed heet worden, zonder olie erin. Pof de quinoa door deze in de droge pan op middelhoog vuur te zetten. Strooi er eventueel wat kaneel bij en doe het deksel op de pan. Wanneer je knisperend geluid hoort, is dat het teken dat de quinoa gepoft is. Dat duurt ongeveer vijf minuten. Wel af en toe de quinoa rond roeren of schudden met de pan, want de zaadjes mogen natuurlijk niet verbranden.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »