Home Recepten Gerechten met fruit Notenmelk met lavendelbloempjes

Notenmelk met lavendelbloempjes

0
Notenmelk met lavendelbloempjes

Nee hoor, dit is geen slaapmutsje, noten zijn juist goed voor je concentratie

Recept Afdrukken
Notenmelk met lavendelbloempjes
Maaltijd Drinken
Passieve Tijd 15 minuten (+ 1 nacht weken)
Porties
glazen
Ingrediënten
Maaltijd Drinken
Passieve Tijd 15 minuten (+ 1 nacht weken)
Porties
glazen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de amandelen een nachtje weken in een liter water.
  2. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
  3. Doe de amandelen, dadels, het vanille-extract en zout samen met een liter water in een blender.
  4. Als je wat minder water gebruikt, wordt de amandelmelk romiger.
  5. Voeg nu de lavendel toe.
  6. Zet het mengsel een uur in de koelkast, zodat de aroma’s er goed in kunnen trekken.
  7. Haal uit de koelkast en meng alle ingrediënten met een mixer op de hoogste snelheid zo’n twee minuten goed door elkaar.
  8. Leg nu een kaasdoek in een vergiet en zet deze op een grote maatbeker of kom.
  9. Giet het mengsel erdoorheen en probeer al het vocht eruit te persen.
  10. Je kunt de verse lavendel-amandelmelk in een afgesloten fles ongeveer drie à vier dagen bewaren in de koelkast.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Zondags pompoenbrood
Volgend artikel Palak dhal | Indiase linzen met spinazie
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>