Noedels met groene asperges en wakame

    792

    Wakame wordt geoogst in het vroege voorjaar tot aan de zomer en heeft een lichtzoete, zilte smaak

    Recept Afdrukken
    Noedels met groene asperges en wakame
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Laat de wakame in 250 milliliter water een kwartiertje weken.
    2. Giet het water af en knijp de wakame uit.
    3. Vermeng de tamari, rijstazijn, suiker en sesamolie en roer tot de suiker oplost.
    4. Breng een pan water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
    5. Spoel ze koud af en zet ze opzij.
    6. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ze in ringetjes.
    7. Halveer de groene asperges en snijd eventueel de shiitake wat fijner.
    8. Verhit een wokpan op middelhoog vuur.
    9. Doe twee eetlepels zonnebloemolie in de pan en voeg de geraspte gember en knoflook toe en wok twintig seconden.
    10. Doe de asperges, paddenstoelen en rode peper in de wok en bak ze drie minuten mee.
    11. Voeg dan de dressing en de noedels toe.
    12. Roer ze goed door en zet het vuur uit.
    13. Verdeel de noedels over de kommen en maak af met de wakame.
    14. Voeg naar smaak tamari en sambal toe.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »