Mungbonencurry

0
Mungbonencurry
Recept Afdrukken
Mungbonencurry
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de olie in een wijde pan en fruit de ui met knoflook, gember en rode peper zachtjes 2-3 minuten tot het lekker gaat ruiken en de ui zachter wordt.
  2. Roer de kerriepoeder erdoor en bak al roerend nog 1 minuut. Voeg de tomaten met vocht toe en bak 2 minuten op zacht vuur, roer regelmatig.
  3. Roer er daarna de kokosmelk met 400 ml water en wat zout door. Voeg de mungbonen toe en breng al roerend aan de kook.
  4. Duw de serehstengel tussen de bonen en laat de curry 12-15 minuten zachtjes sudderen tot de mungbonen gaar zijn en het een lichtgebonden curry wordt. Verwijder de serehstengel en voeg zo nodig zout naar smaak toe.
  5. Serveer de mungbonencurry in wijde kommen met geurige Lassie basmatirijst en strooi er koriander over. Lekker met gestoomde broccoliroosjes en worteltjes.
Notities

Tip
Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken.
Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Kortkokende mungbonen
Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker, voedzaam en dankzij Lassie nu ook supersnel op je bord! Lees verder »

Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie