Misosoep met kombu

    1795

    Kombu is gedroogd bruinwier. De reusachtige kelp kan wel 70 meter lang worden!

    Recept Afdrukken
    Misosoep met kombu
    Maaltijd Lunch
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Lunch
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Week de kombu zo’n tien minuten in lauw water.
    2. Doe twee liter water in een pan, voeg de misopasta toe en breng het geheel rustig aan de kook.
    3. Dit is de basis voor je soep.
    4. De paddenstoelen en shiitake mogen naar believen wat kleiner gesneden worden, net wat je lekker vindt, waarna je ze aan je soep toevoegt.
    5. Rasp de knoflook boven de pan.
    6. Haal de geweekte kombu uit het water, snijd hem grof en schep hem door de soep.
    7. Laat hem tien minuutjes op laag vuur koken.
    8. Snijd de paksoi grof, de bosui in ringetjes en de tofu in blokjes.
    9. Voeg drie minuten voor het opdienen nog even de paksoi toe en kook die eventjes mee met de soep.
    10. Ter garnering gaan de tofu en bosuiringetjes eroverheen.
    11. Smakelijk!
    Notities

    Weetsje

    Zeewier zit vol vezels, waardoor het je spijsvertering een handje helpt.
    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »