Minestrone met pesto en kaas
Porties
4personen
Passieve Tijd
30minuten
Porties
4personen
Passieve Tijd
30minuten
Ingrediënten
Soep:
Pesto:
Instructies
  1. Snipper de knoflook en ui.
  2. Snijd alle groenten grof.
  3. Houd de harde groente apart van de zachte.
  4. De zachte groenten en peulvruchten voeg je pas als laatste toe.
  5. Verhit nu eerst twee eetlepels olie in de soeppan.
  6. Fruit je ui en harde groente aan en voeg dan de knoflook en kruiden toe om verbranden te voorkomen.
  7. Schep alles goed om tot het begint te geuren.
  8. Voeg nu de bouillon toe en laat het twintig minuten pruttelen tot de harde groenten zo goed als gaar zijn.
  9. Maak ondertussen de pesto.
  10. Vermaal alle ingrediënten voor de pesto, behalve de olie, in een keukenmachine of staafmixer.
  11. Voeg dan de olijfolie toe tot er een gladde massa ontstaat.
  12. Terug naar de soep: voeg de peulvruchten, de gare pasta/rijst/gekookte aardappelen en zachte groenten toe.
  13. Laat alles kort pruttelen.
  14. Breng op smaak met zout en peper.
  15. Heb je verse bladgroenten? Dompel deze dan net voor het opdienen in de soep.
  16. Serveer de soep met pesto en geraspte kaas.
Notities

Tip

Als je je pesto wilt bewaren, doe hem dan in een (schoon!) potje en zet hem goed onder de olijfolie. Zo kan je hem prima een week bewaren in de koelkast.

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »