Home Recepten Mexicaanse salade met je zelfgemaakte tortillachips

Mexicaanse salade met je zelfgemaakte tortillachips

0
Mexicaanse salade met je zelfgemaakte tortillachips
Recept Afdrukken
Mexicaanse salade met je zelfgemaakte tortillachips
Deze Mexicaanse salade is de perfecte lichte maaltijd. Lekker met zelfgemaakte tortillachips en guacamole. De chips maak je eenvoudig zelf met maismeel, een klein kwartiertje in de oven en het is klaar!
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de groentesalade
Voor de guacamole
Voor de maïschips
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de groentesalade
Voor de guacamole
Voor de maïschips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de maïskolven twintig minuten in een pan kokend water. Als ze gaar zijn, mogen ze afgegoten worden en even lekker uitdampen. Ze zijn voor de salade bedoeld, waar je straks verder mee gaat.
  3. Ga ondertussen aan de slag met de chips. Meng in een kom het maïsmeel samen met zout en water. Kneed dit goed door en rol vervolgens het deeg dun uit. Snijd er driehoekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie en bak de chips in de oven in een klein kwartiertje goudbruin.
  4. We beginnen nu met de guacamole. Halveer hiervoor vijftig gram tomaatjes. Snijd de rode peper fijn. Hol de avocado uit en prak deze fijn. Schep de ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met citroensap, zout en bewaar hem zolang in de koelkast.
  5. Nu gaan we verder met de salade. Snijd de tomaatjes doormidden. Maak de borden op met rucola, de tomaatjes komen hier bovenop.
  6. Besprenkel de gekookte maïskolven met paprika- en chilipoeder en bak ze kort rondom bruin in een koekenpan met olijfolie. Snijd de maïskorrels van de korf en verdeel ze over de borden. Lekker met de tortillachips en guacamole.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:

logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Groentepizza nieuwe stijl
Volgend artikel Linzensoep met extra veel groente
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>