Home Recepten Gerechten met fruit In melk gepocheerde kabeljauw met zeekraal

In melk gepocheerde kabeljauw met zeekraal

0
In melk gepocheerde kabeljauw met zeekraal

Dit gerecht is lekker licht verteerbaar en super zacht van smaak

Recept Afdrukken
In melk gepocheerde kabeljauw met zeekraal
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg alle ingrediënten - behalve de zeekraal en de vis - in een grote, ondiepe pan en verwarm dit tot net aan de kook. Houd het goed in de gaten, want de melk mag niet aan de kook komen.
  2. Het mag niet gaan koken! Verwijder de huid van de kabeljauw en snijd de stukken doormidden.
  3. Leg de moten vis in de warme melk en pocheer ze zachtjes in vijf minuten op laag vuur.
  4. Ook nu geldt: blijft er bij, de melk mag niet koken.
  5. Roerbak ondertussen de zeekraal op middelhoog vuur tot hij glazig begint te worden.
  6. Maak de bordjes op met zeekraal en de gepocheerde kabeljauw.
  7. Klop de melk op tot hij gaat schuimen en leg op elk stukje vis een el van het melkschuim.
  8. Garneer met verse peper en citroenrasp.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Gegrilde groenten met boerenkoolpesto, kaas en walnoten
Volgend artikel Posteleinsoep met radijs en desembrood
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>