Mediterrane quinoa met geroosterde groenten

    4692
    Recept Afdrukken
    Mediterrane quinoa met geroosterde groenten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in blokjes van 2 cm en schep ze in een braadslede om met de knoflook, ui, tomaatjes, verse kruiden, wat zout en versgemalen zwarte peper, balsamico-azijn en 3 eetlepels olijfolie.
    2. Schuif de braadslede in de oven en rooster de groenten in 25-30 minuten lichtbruin en gaar, schep ze tussendoor 1-2 keer om.
    3. Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de zijkant van het pak en schep de gare quinoa door de geroosterde groente in de braadslede. Voeg zo nodig wat zout, peper en olijfolie toe.
    4. Schep de quinoa en groente in een wijde schaal en verdeel de olijven en feta erover
    Notities

    Tip
    Neem groenten van het seizoen, dus vervang de aubergine en paprika’s in de herfst door blokjes pompoen met paddenstoelen, in de winter door blokjes pastinaak en winterwortel.

    In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

    Biologische Wereldgranen Quinoa mix
    Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwit. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Het wordt net als rijst gegeten en je maakt er heerlijke gerechten mee. Lees verder »

    Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie