Home Recepten Bonen en peulvruchten Marokkaanse kikkererwtenburger met feta & courgette

Marokkaanse kikkererwtenburger met feta & courgette

0
Marokkaanse kikkererwtenburger met feta & courgette
Recept Afdrukken
Marokkaanse kikkererwtenburger met feta & courgette
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bereid de burgermix volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het mengsel iets afkoelen en voeg naar wens zout toe.
  2. Meng de feta, courgette, olijven en sinaasappelschil door het mengsel en vorm het mengsel tot 6-12 burgers. Tip: Is het mengsel iets te los? Voeg dan 1 á 2 eetlepels bloem of havermout toe.
  3. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: Je kunt de burgers ook in de oven afbakken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrijk beide kanten van de burgers dun met olie. Leg de burgers vervolgens op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
  4. Bereid in de tussentijd de Tahin-yoghurtsaus. Meng in een kom 150 ml Griekse yoghurt met 1-2 volle lepels tahin (sesampasta) en wat sinaasappelsap. Roer er 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie en/of verse munt door.
  5. Serveer de Marokkaanse kikkererwtenburger(tjes) op een stuk Marokkaans (plat) brood. Scheur het platte brood in stoere stukken of snijd een punt of vierkant stuk en bestrijk de snijvlakken met tahin-yoghurtsaus. Verdeel wat jonge blaadjes kropsla met plakken geroosterde geroosterde paprika over de onderkanten. Leg hier de kikkererwtenburger op en garneer met een dotje saus.
Notities

Tip
Gebruik in plaats van Marokkaans (plat)brood, pitabroodjes.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Couscous & bonen burger mix
Zin in iets anders vanavond? Ontdek Lassie couscous & bonen Burger! Met dit doe-het-zelf pak zet je eenvoudig huisgemaakte burgers op tafel. Een feestje voor in de keuken én op je bord!
Heerlijk op een broodje met een frisse salade ernaast. Lees verder »

Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie