Home Recepten Mango-kokosijs

Mango-kokosijs

0
Mango-kokosijs
Recept Afdrukken
Mango-kokosijs
We hebben de zomer in onze bol en dat betekent… ijs! De aller-aller-allerlekkerste maak je natuurlijk zelf. Met limoen, mango én kokosmelk. Gooi die vriezer maar vol. En wees gewaarschuwd: één likje en je bent verkocht.  Wist je trouwens dat Nederlanders gemiddeld 6,4 liter ijs eten? Wij snappen dat wel (en vinden het stiekem zelfs nog weinig)!
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
ijsjes
Ingrediënten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
ijsjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Halveer de limoen en knijp het sap uit.
  2. Schil de mango en pureer het vlees samen met de helft van het sap tot een gladde massa. Bewaar dit apart.
  3. Meng nu de kokosmelk met de yoghurt.
  4. Nu kun je beginnen met het vullen van de ijsvormpjes.
  5. Voor het beste resultaat begin je met een laagje mangopuree, die zet je dan een kwartiertje in de vriezer.
  6. Daarna komt er een laagje van het yoghurt-kokosmengsel bovenop, weer een kwartier in de vriezer en zo ga je door tot de ijsvormpjes gevuld zijn.
  7. Laat ze – als ze helemaal gevuld zijn – een uurtje in de vriezer liggen tot ze echt goed hard zijn.
Notities

Tip: Kokosmelk kun je kant-en-klaar kopen, maar het is ook makkelijk zelf te maken. Wat moet je doen? Rasp het vruchtvlees van een kokosnoot, vermeng dit met water en wring het vervolgens uit in een (kaas)doek.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Kokos-currysoep
Volgend artikel Goudgele smoothie met limoen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>