Mango-kokosijs

    2362
    Recept Afdrukken
    Mango-kokosijs
    We hebben de zomer in onze bol en dat betekent… ijs! De aller-aller-allerlekkerste maak je natuurlijk zelf. Met limoen, mango én kokosmelk. Gooi die vriezer maar vol. En wees gewaarschuwd: één likje en je bent verkocht.  Wist je trouwens dat Nederlanders gemiddeld 6,4 liter ijs eten? Wij snappen dat wel (en vinden het stiekem zelfs nog weinig)!
    Kook Tijd 90 minuten
    Passieve Tijd 60 minuten
    Porties
    ijsjes
    Ingrediënten
    Kook Tijd 90 minuten
    Passieve Tijd 60 minuten
    Porties
    ijsjes
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Halveer de limoen en knijp het sap uit.
    2. Schil de mango en pureer het vlees samen met de helft van het sap tot een gladde massa. Bewaar dit apart.
    3. Meng nu de kokosmelk met de yoghurt.
    4. Nu kun je beginnen met het vullen van de ijsvormpjes.
    5. Voor het beste resultaat begin je met een laagje mangopuree, die zet je dan een kwartiertje in de vriezer.
    6. Daarna komt er een laagje van het yoghurt-kokosmengsel bovenop, weer een kwartier in de vriezer en zo ga je door tot de ijsvormpjes gevuld zijn.
    7. Laat ze – als ze helemaal gevuld zijn – een uurtje in de vriezer liggen tot ze echt goed hard zijn.
    Notities

    Tip: Kokosmelk kun je kant-en-klaar kopen, maar het is ook makkelijk zelf te maken. Wat moet je doen? Rasp het vruchtvlees van een kokosnoot, vermeng dit met water en wring het vervolgens uit in een (kaas)doek.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »