
Kardemom wordt in India geserveerd om de maag te helpen bij de vertering én heeft als heerlijk bijsmaakje een fris mondgevoel
Passieve Tijd | 80 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 125 gram griesmeel fijn
- 20 gram bloem
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl gist
- ½ tl zout
- 250 ml water warm
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kardemom gemalen
- 250 gram hangop
- 50 gram pistachenoten
- 50 gram granaatappelpitjes
- 2 el rozenblaadjes
Ingrediënten
|
Instructies
- Meng voor de pannenkoekjes de griesmeel, bloem, suiker, gist en zout in een grote kom.
- Schenk het water erbij en roer tot een egaal beslag.
- Voeg het bakpoeder toe en meng dit door elkaar.
- Laat het beslag zo’n 30 minuten rusten.
- Roer in de tussentijd het kardemompoeder door de hangop.
- Hak de pistachenoten grof.
- Bak de pannenkoekjes in een ingevette koekenpan aan één kant.
- Schep de hangop op de pannenkoekjes en strooi er de pistachenoten en granaatappelpitjes over.
- Garneer met de rozenblaadjes.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.