Home Blog Linzenstoof

Linzenstoof

0
Linzenstoof

Wanneer ik weinig tijd heb om te koken of geen zin heb om lang in de keuken te staan is een stoofpot mijn go-to recept. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een pan en laat dit pruttelen tot het klaar is. Geloof me, een simpeler, voedzamer en lekkerder recept bestaat niet.

Recept Afdrukken
Linzenstoof
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm in een kleine pan het water voor de rijst.
  2. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager en voeg je de rijst erbij.
  3. Doe de deksel op de pan en laat koken tot de rijst zacht is en het water is verdampt.
  4. Dit duurt zo’n 15 minuten.
  5. Verwarm in een grote pan (met dikke bodem) de kokosolie.
  6. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes.
  7. Wanneer de olie vloeibaar is voeg je de ui toe en bak je deze tot hij goudbruin is, ongeveer 10 minuutjes.
  8. Terwijl de ui bakt snij je de knoflook en gember in kleine stukjes.
  9. Na 10 minuten schep je deze erbij in de pan, samen met de tikka masala en currypoeder.
  10. Roer goed door elkaar en laat dit een minuut staan. Strooi de gele linzen hierover heen en meng nogmaals. Giet daarna de groentebouillon erbij, zet het vuur hoog en breng de bouillon aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager, doe je de deksel op de pan en laat je de linzenstoof staan tot het het water is verdampt en de linzen zacht zijn.
  11. Voeg op het laatst de stukjes tomaten, spinazie en paprika erbij. Serveer met de rijst en geniet!
Vorig artikel Soep van zongedroogde paddenstoelen
Volgend artikel Vegetarische curry met gember
Sanne van Rooij
Ik ben Sanne van Rooij, 26 jaar oud en ik ben gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja.. stiekem wel! 99% van mijn vrije tijd ben ik bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Blijer kan je me niet maken! Eind vorig jaar ben ik begonnen met het fotograferen van mijn recepten en te posten op instagram. Ongelofelijk hoeveel leuke reacties ik daarop kreeg! Nu, nog geen jaar later heb ik 118.000 te gekke, enthousiaste volgers. Tijd voor meer dacht ik een paar maanden geleden! Ik begon mijn Engelstalige blog BeautyBlends, enorm leuk maar wilde het liefste mensen in Nederland inspireren dus vandaar dat ik in 2015 heb besloten livingthegreenlife te starten.