Linzensoep met extra veel groente

    3312
    Recept Afdrukken
    Linzensoep met extra veel groente
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Zet een grote pan op het vuur met een laagje water. Snijd de preien in ringen en de venkel in stukken. Voeg de groente toe aan de pan met water.
    2. Breng de soep op smaak met zout en peper. De linzen mogen er ook bij. Breng dit alles aan de kook.
    3. Laat het in zo’n twintig minuten lekker gaar pruttelen.
    4. Maak ondertussen de pesto: bak de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan. Snijd de postelein fijn.
    5. Doe die in een kan met olijfolie, citroensap, ansjovis, de pijnboompitten en pittige kaas.
    6. Zet hier de staafmixer op en pureer het tot een grove pesto. Ook de soep mag grof gepureerd worden.
    7. Voeg er eventueel wat extra water aan toe. Proef of er nog peper en zout bij mag. Serveer met een lekkere dot pesto.
    Notities

    Tip: Op zich heb je voor deze bouillon geen blokjes nodig. Wil je wel bouillonblokjes gebruiken? Kies dan voor biologische blokjes. Daar zitten geen ongezonde toevoegingen in.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »