Home Recepten Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta

Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta

0
Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta

Gooi de bladeren van de koolrabi (vol goede voedingsstoffen) niet weg. Hak ze fijn en verwerk ze in een salade

Recept Afdrukken
Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Schil de koolrabi en aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een ruime kookpan met wat zout in twintig minuten gaar.
  2. Verwarm de boter met de melk zachtjes tot de boter is gesmolten.
  3. Snijd de pancetta in plakjes en bak ze in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn.
  4. Giet de aardappelen en koolrabi af.
  5. Stamp het grof en voeg het warme melk-botermengsel beetje bij beetje toe.
  6. Snij de rucola grof en schep het door de stamppot.
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de uitgebakken pancetta.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Bloemkoolsalade met pistachedressing
Volgend artikel Groentestoof met bonen en spruiten
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>