Lentestamp met zeebaars & zeekraal

    984
    Recept Afdrukken
    Lentestamp met zeebaars & zeekraal
    Zeegroenten zoals zeekraal bevatten mineralen die moeheid helpen voorkomen, je spieren en gewrichten sterk houden en bijdragen aan een gezonde huid.
    Maaltijd Main Dish
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Main Dish
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Schil en halveer de aardappelen.
    2. Was de wortelen, snijd deze in stukjes en kook ze met de aardappelen in twintig minuten gaar.
    3. Giet ze af en stamp ze tot een grove puree, die je op smaak brengt met peper.
    4. Snijd het vel van de visfilets een paar keer in en bestrooi ze met peper en een piepklein beetje zout.
    5. Bak de vis op zijn vel knapperig in olijfolie en een klontje boter (denk eraan, op hoog vuur).
    6. Keer de filets om en bak ze nog een paar minuten tot ze net gaar zijn.
    7. Verwarm intussen de zeekraal in een laagje water met een klontje boter tot ze een beetje zacht, maar wel knapperig is.
    8. Serveer de vis op de stamppot met de zeekraal. Garneer het gerecht met partjes citroen. Aan tafel!
    Notities

    Tip: Zout toevoegen is niet nodig, de zilte smaak van zeekraal is zout genoeg.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »