Late-lentegroente met bulgur

    316

    Lekker exotisch met glimmende granaatappelpitjes

    Recept Afdrukken
    Late-lentegroente met bulgur
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    2. Snijd de bloemkool in roosjes en de courgette in plakken.
    3. Verhit een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur.
    4. Bak de bloemkool tot hij mooi bruin begint te verkleuren.
    5. Verhit nu een grillpan (zonder olie) op hoog vuur en bak de courgette tot hij grilstreepjes krijgt.
    6. Doe nu de courgette en bloemkool in een kom en voeg twee eetlepels olijfolie toe, rasp de knoflook, roer dit er goed door en breng op smaak met zout en peper.
    7. Vermeng de bulgur met een eetlepel olijfolie en rucola.
    8. Verdeel hem over de borden.
    9. Leg het courgette- en bloemkoolmengsel boven op de bulgur en versier deze met granaatappelpitjes.
    Notities

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »

    Deel dit Recept