Home Recepten Gerechten met fruit Kruidige winterparfait met cranberries en granaatappel

Kruidige winterparfait met cranberries en granaatappel

0
Kruidige winterparfait met cranberries en granaatappel

Smullen!

Recept Afdrukken
Kruidige winterparfait met cranberries en granaatappel
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 1 dag (bak/vriestijd
Kook Tijd 60 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de merinque:
Extra nodig: bakpapier
Extra nodig:
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 1 dag (bak/vriestijd
Kook Tijd 60 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de merinque:
Extra nodig: bakpapier
Extra nodig:
Instructies
  1. Begin met de meringue (schuim).
  2. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 80 °C.
  4. Ontvet een ruime kom met citroensap.
  5. Splits de eieren en doe het wit in de kom (zonder een spoortje eidooier).
  6. Klop het eiwit op en voeg, als het stijf is, de suiker in een straaltje al kloppend toe.
  7. Klop het eiwit tot het een taai mengsel.
  8. Vul de spuitzak en spuit lange dunne banen naast elkaar op het bakpapier.
  9. Laat de meringue vijf uur in de oven drogen.
  10. Neem ze daarna uit de oven, laat ze afkoelen, breek de stengels voorzichtig in staafjes en bewaar die luchtdicht afgesloten.
  11. Door met de ijstaart.
  12. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  13. Doe wat warm water in een kom en laat hierin de rozijnen en cranberries een half uur wellen.
  14. Goed uitlekken.
  15. Verwarm de melk met alle specerijen, inclusief het vanille- en kaneelstokje.
  16. Laat het dertig minute op laag vuur trekken en indampen.
  17. Zeef de melk.
  18. Laat het afkoelen.
  19. Kruimel de koekjes fijn en bestrooi ze gelijkmatig over de springvormbodem.
  20. Klop de slagroom met honderd gram suiker stijf en zet die koud.
  21. Pak een beslagkom en zet die bovenop een pan met kokend water.
  22. Klop hierin de eidooiers met de rest van de suiker tot het dik en licht van kleur is.
  23. Spatel nu het eimengsel, de rozijnen en cranberries door de slagroom en roer er de gekruide melk in straaltjes door.
  24. Schep het mengsel op de koeklaag en laat het een nachtje in de vriezer staan.
  25. De volgende dag maak je de taart voorzichtig los.
  26. Zet hem op een mooie schaal, verdeel de meringuestaafjes erover en bestrooi met granaatappelpitjes.
Notities

Dit is echt het pronkstuk van je feestmaal en een tijdrovend gerecht. Maak hem voor de feestdagen klaar.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel DIY-gefermenteerde rode kool
Volgend artikel Hollandse haantjes met peer en salie
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>