Home Recepten Kroketjes van zilvervliesrijst

Kroketjes van zilvervliesrijst

0
Kroketjes van zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is rijker aan gezonde voedingsstoffen dan witte rijst. Het bevat bijvoorbeeld 90 procent meer vitamine B6, 50 procent meer mangaan en 60 procent meer ijzer

Recept Afdrukken
Kroketjes van zilvervliesrijst
Passieve Tijd 1 uur en 15 min.
Porties
stuks
Ingrediënten
Passieve Tijd 1 uur en 15 min.
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat het droog stomen en afkoelen.
  2. Hak de peterselie fijn. Verdeel het brood in stukjes en maal het in de keukenmachine tot paneermeel.
  3. Meng de helft (100 gram) door de rijst met twee eieren, peterselie en mosterd. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Vorm steeds met wat olie aan je vingers kleine, stevige kroketjes van het rijstmengsel. Laat de kroketjes naast elkaar in een schaal in de vriezer een halfuur opstijven.
  5. Splits intussen de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt). Klop het eiwit los met zout.
  6. Verdeel de bloem en het paneermeel apart op een bord of schaal.
  7. Rol achtereenvolgens de kroketjes door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Rol ze als ze allemaal zijn gepaneerd nogmaals door het eiwit en paneermeel en laat ze opnieuw in de koelkast opstijven.
  8. Verhit de olie tot 180°C. Frituur ze met twee tot drie tegelijk mooi goudbruin en serveer ze met mosterd.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Rode linzen-rijstsoep met zuurdesembrood
Volgend artikel Test: Wat is de beste ontspanningsthee?
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>