
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- ½ biologische koolraap
- 1 kleine biologische winterwortel
- ½ biologische rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels havermout
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels linzen (uitgelekt)
- 80 gram geraspte oude kaas
- 1 ei
- zout en
- olijfolie om te bakken
- 400 gram biologische gemengde paddenstoelen
- 100 gram biologische veldsla
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 biologische citroen
Ingrediënten
|
Instructies
- Schil de koolraap en winterwortel. Snipper de ui en knoflook. Rasp de koolraap en wortel met een grove rasp en meng met de ui en knoflook.
- Roerbak het mengsel enkele minuten in wat olie in een koekenpan. Bak de kerriepoeder mee, schep de linzen erdoor en breng royaal op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm intussen de oven op 180ºC.
- Schep het mengsel in een lage schaal en laat wat afkoelen.
- Meng de havermout, paneermeel geraspte kaas en het ei erdoor en vorm er twaalf burgertjes van.
- Bak ze aan beide zijden bruin in wat olie. Leg ze in een ovenschaal en laat ze tien minuten in de oven doorgaren.
- Bak intussen de paddenstoelen in wat olie en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de veldsla over de borden, besprenkel met olijfolie en citroensap. Schep de paddenstoelen erbij en leg de burgertjes erop.