Kokoscurry met zalm

    4455

    Haring, ansjovis, sardine, sprot, makreel, zalm en tonijn behoren tot de vette vissen. De allervetste vis van allemaal is de paling.

    Recept Afdrukken
    Kokoscurry met zalm
    Maaltijd Main Dish
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Main Dish
    Passieve Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Snijd de paksoi in grove repen en houd het bladgroen apart.
    2. Dop de peultjes.
    3. Snijd de grote peulen een keer door.
    4. De lente-ui mag in stukken van zo’n drie centimeter.
    5. De zalm gaat in blokjes.
    6. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
    7. Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en fruit de currypasta.
    8. Voeg de peultjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
    9. Giet de kokosmelk erbij en roer door.
    10. Breng het tegen de kook aan en laat het even sudderen.
    11. Voeg de zalmblokjes en wat paksoibladgroen toe, schep voorzichtig om en laat deze in vier minuten gaar worden.
    12. Serveer de rijst met de curry en garneer met limoen en koriander.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »