Home Recepten Kokoscurry met zalm

Kokoscurry met zalm

0
Kokoscurry met zalm

Haring, ansjovis, sardine, sprot, makreel, zalm en tonijn behoren tot de vette vissen. De allervetste vis van allemaal is de paling.

Recept Afdrukken
Kokoscurry met zalm
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de paksoi in grove repen en houd het bladgroen apart.
  2. Dop de peultjes.
  3. Snijd de grote peulen een keer door.
  4. De lente-ui mag in stukken van zo’n drie centimeter.
  5. De zalm gaat in blokjes.
  6. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  7. Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en fruit de currypasta.
  8. Voeg de peultjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
  9. Giet de kokosmelk erbij en roer door.
  10. Breng het tegen de kook aan en laat het even sudderen.
  11. Voeg de zalmblokjes en wat paksoibladgroen toe, schep voorzichtig om en laat deze in vier minuten gaar worden.
  12. Serveer de rijst met de curry en garneer met limoen en koriander.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Groene salade met avocadodressing
Volgend artikel Ontbijt eens met een oranje paprika
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>