
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 gram champignons
- 200 gram prinsessenboontjes
- 1 ui
- 4 eetlepels olijfolie
- een stukje gember van ongeveer 5 centimeter
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 blokje biologische groentebouillon
- 400 milliliter kokosmelk
- 600 milliliter water
- 375 gram tofu (blok)
- peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Snijd de champignons in plakjes en de boontjes in kleine stukjes.
- Hak vervolgens de ui en gember fijn.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een diepe (soep)pan en fruit het uitje samen met de gember aan.
- Voeg de champignons en de boontjes toe en bak ze op middelhoog vuur twee minuten mee.
- Voeg de currypasta toe en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan.
- Blus af met kokosmelk en giet het water in de pan.
- Roer het goed door.
- Snijd nu de tofu in kleine blokjes.
- Bak deze in de olijfolie in een koekenpan in vijf minuten rondom goudbruin.
- De tofublokjes, die een vegetarische variant zijn voor soepgehaktballetjes, mogen in de soep.
- Breng deze op smaak met peper en doe er als dat nodig is nog wat zout bij.