Kokos-currysoep

    1540
    Recept Afdrukken
    Kokos-currysoep
    Zin in iets anders dan groentesoep? Deze exotische soep is het perfecte voorgerecht bij een rijstgerecht. De tofu in de soep is een goede vervanging voor vlees en geven de soep bite.
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Snijd de champignons in plakjes en de boontjes in kleine stukjes.
    2. Hak vervolgens de ui en gember fijn.
    3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een diepe (soep)pan en fruit het uitje samen met de gember aan.
    4. Voeg de champignons en de boontjes toe en bak ze op middelhoog vuur twee minuten mee.
    5. Voeg de currypasta toe en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan.
    6. Blus af met kokosmelk en giet het water in de pan.
    7. Roer het goed door.
    8. Snijd nu de tofu in kleine blokjes.
    9. Bak deze in de olijfolie in een koekenpan in vijf minuten rondom goudbruin.
    10. De tofublokjes, die een vegetarische variant zijn voor soepgehaktballetjes, mogen in de soep.
    11. Breng deze op smaak met peper en doe er als dat nodig is nog wat zout bij.
    Notities

    Tip: Kokos werkt verkoelend: handig dus als je het snel warm hebt in de zomer.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »