Koffiestoofperen met rijstijs
Steranijs maakt je krachtig en beschermt tegen griep en verkoudheid.
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 120minuten
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 120minuten
Instructies
  1. Schil de stoofpeertjes en snijd ze doormidden, laat de steeltjes zitten en breng ze aan de kook met de koffie, kaneelstokje, gember, anijs, sinaasappelschil en suiker.
  2. Zet het vuur laag en laat de peertjes met een deksel op de pan in een à twee uur tegen de kook aan stoven.
  3. Verwijder de kaneel, gember, anijs en sinaasappelschil. Giet vervolgens het vocht in een ander pannetje.
  4. Kook het in tot een lichte siroop en laat het afkoelen tot het lauwwarm is.
  5. Verdeel de peren over schaaltjes, schep er een lepel vanillerijstijs bij en schenk de siroop erover.
Notities

Tip: Dit dessert kun je prima van tevoren klaarmaken. Dan heb je in vijf minuten een feestelijk toetje op tafel

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »