
Kook Tijd | 25 minuten |
Passieve Tijd | 120 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 8 stoofpeertjes
- 300 milliliter sterke koffie
- 1 kaneelstokje
- 1 centimeter verse gember
- 1 steranijs
- 1 stuk sinaasappelschil
- 90 gram rietsuiker
- 1 liter vanillerijstijs
Ingrediënten
|
Instructies
- Schil de stoofpeertjes en snijd ze doormidden, laat de steeltjes zitten en breng ze aan de kook met de koffie, kaneelstokje, gember, anijs, sinaasappelschil en suiker.
- Zet het vuur laag en laat de peertjes met een deksel op de pan in een à twee uur tegen de kook aan stoven.
- Verwijder de kaneel, gember, anijs en sinaasappelschil. Giet vervolgens het vocht in een ander pannetje.
- Kook het in tot een lichte siroop en laat het afkoelen tot het lauwwarm is.
- Verdeel de peren over schaaltjes, schep er een lepel vanillerijstijs bij en schenk de siroop erover.