Knolselderijsoep met krokante boerenkool

    982

    Combineer-tip – Azijn en citroensap zijn natuurlijke smaakversterkers

    Recept Afdrukken
    Knolselderijsoep met krokante boerenkool
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Kook Tijd 30 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Maak de knolselderij schoon, verwijder de schil en snijd hem in vierkante blokjes.
    3. Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
    4. Voeg na vijf minuten de misopasta en de verse tijm toe.
    5. Laat dit nog eens vijf minuten op laag vuur bakken.
    6. Daarna mag de knolselderij in de pan en het bouillonblokje.
    7. Roer het kort door.
    8. Voeg het water toe tot de knolselderij net onderstaat.
    9. Breng aan de kook brengen en laat vijftien minuten koken.
    10. Selecteer mooie bladeren boerenkool en besprenkel met een klein beetje olijfolie, citroensap, sesamzaad en zout.
    11. Leg de blaadjes op een bakplaat en bak deze vijf minuten tot ze knapperig zijn.
    12. Versier de soep met de krokante boerenkool.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.