Kippensoep met lente-ui

    1167

    Caloriebom. En eiwitrijk. Voor mensen die vandaag lichamelijk echt hard gewerkt hebben

    Recept Afdrukken
    Kippensoep met lente-ui
    Maaltijd Bijgerecht
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Bijgerecht
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Spoel het kippenvlees af en zet op met de bouillon. Dek de pan af en kook de kip op een laag vuur in ca. 30 minuten gaar.
    2. Neem de dijen uit de pan, haal het vel eraf en laat afkoelen.
    3. Boen de citroen schoon onder heet water.
    4. Pers de helft en snijd de andere helft in plakjes.
    5. Voeg het citroensap toe aan de bouillon.
    6. Smelt de boter in een ruime kookpan op laag vuur.
    7. Roer met een garde de bloem door de boter en laat ‘de roux’ op laag vuur even kort garen.
    8. Voeg de bouillon in delen toe, roer het glad en breng aan de kook.
    9. Hak de dille en snijd de lente-ui in ringetjes.
    10. Meng de room met de eidooier.
    11. Roer net voor serveren, van het vuur af, het roomeimengsel met een garde snel door de soep.
    12. Voeg het vlees, lente-ui en dille toe en verwarm al roerend op laag vuur (niet meer laten koken, anders schift de soep).
    13. Breng indien nodig op smaak met zout.
    14. Schep de soep in diepe borden en garneer met een plakje citroen.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »